Posted in My Life Story

Happy 2nd Anniversary

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dah genap 2 tahun usia perkahwinan saya dan suami pada tanggal 26 Disember 2017. Sepanjang 2 tahun ni, banyak yang saya belajar sebagai seorang isteri dan ibu. Asam garam rumah tangga bersama kehadiran anak sangat mencabar dan memerlukan kerjasama antara suami dan isteri. Saya masih lagi bersyukur di atas kurniaan Allah SWT iaitu suami saya tercinta. Setahun yang lalu, saya dalam proses mengenali suami sebagai seorang suami, tahun ni pulak, saya mengenali suami sebagai seorang abah yang penyayang, tegas dan selalu mendidik saya dan anak saya untuk jadi lebih baik.

Ok, untuk tahun ni, kami berdua plan nak buat candle light dinner. Dekat sebulan juga la saya mencari restoran yang ada sediakan servis buat hiasan candle light ni. Kira nak cari pakej terus la sekali dengan dinner, hiasan, kek dan sebagainya. Saya cari area Shah Alam, Bangi, Kuala Lumpur dan area berdekatan. Tapi serius, candle light dinner punya servis memang mahal kot. Kalau ikutkan, nak candle light dinner dekat Laman Grill tapi untuk set up hiasan dan pakej dinner dia mau dekat RM400++. So saya pun cadangkan dekat suami saya yang kita buat candle light dinner dekat Little White Cafe, Bangi je la.

Suami saya pun survey harga dekat Little White Cafe tu, harga dia boleh tahan jugak la dan masih dalam budget kami. So, seminggu sebelum tarikh anniversary kami, suami saya dah siap-siap book candle light dinner dekat situ. Tarikh anniversary saya jatuh pada hari Selasa. So kebetulan saya ada check up pregnancy haritu, so saya boleh la amik half day petang untuk pergi check up sekejap, then balik pergi la candle light dinner. Anak saya pulak, saya dah bagitau pengasuh saya siap-siap untuk jaga extra hour, kira kami amik anak kami after candle light dinner la. Tetapi, apa yang dirancang memang tak menjadi kenyataan. Memang tiada dalam jangkaan kami yang anak kami akan demam hari Isnin, sehari sebelum hari anniversari kami. Demam panas pulak tu suhu tinggi sampai mencecah 40 darjah celsius. Demam dia berlarutan sampai masa nak candle light dinner tu, suami saya terus call restoran kata cancel. Malam tu, kami bawak anak ke klinik dan doktor sarankan check dekat hospital amik darah, sebab takut kena denggi.

Masa hari Rabu, keesokkan hari after anniversary kami, anak saya masih demam lagi, saya bawak pegi ke hospital, tapi hospital kata bukan denggi cuma platlet je makin turun, just kata kat kami jangan risau, mungkin ini demam virus. So kami lega la sikit bukan denggi. Kebetulan suhu badan anak saya dah turun sikit, so saya cakap kat suami jom je la kita celebrate anniversari sekejap pegi makan kat mana-mana pun jadi la. So saya hantar anak saya dekat pengasuh untuk jaga sekejap masa tengahari tu dan suami saya bawak saya pegi makan kat satu restoran.

Mula-mula, suami kata nak tengok wayang, so saya setuju je la, maybe pegi makan dekat restoran dalam IOI City Mall ke kan, sebab dekat dengan rumah kami. Tapi suami saya bawak ke arah lain, drive ke arah Shah Alam. Mula-mula saya diam je, maybe nak makan area Shah Alam kot, then suami saya kata nak pegi tengok wayang dekat Space U8 je kot. So saya pun xde la syak apa-apa. Sekali bila nak dekat sampai kat sebuah restoran, suami saya berhenti dekat Restoran Laman Grill Shah Alam. Bukan main terkejut saya, siap tanya lagi betul ke ni kita nak makan kat sini? Suami saya kata ni je surprise yang mampu dia buat untuk saya dalam short time. Tapi dia kata xde la candle light ke apa, just makan lunch je. Saya pun masuk dengan senang hati nak makan kat Laman Grill for the first time. Excited ok, restoran mahal kot. Bukan selalu dapat. Jom tengok gambar kami pulak. Hehehe…

2nd Anniversary 1
Restoran Laman Grill Shah Alam
2nd Anniversary 2
Dekorasi dalam restoran
2nd Anniversary 3
Chef Zubir – Owner Restoran Laman Grill
2nd Anniversary 4
Ni bukan table kami tapi orang lain punya table yg ada deko untuk candle light dinner
2nd Anniversary 5
Dah nak pilih menu
2nd Anniversary 6
Saya suruh suami pilih menu
2nd Anniversary 7
Sup Oxtail – saya yang nak
2nd Anniversary 8
Pink Guava Juice dan Lime Juice
2nd Anniversary 9
Mixed Grill untuk 2 pax – ada hotdog, kambing, ayam, lembu, mash potato, onion ring, roti, sayur, sos bbq dan sos blackpaper
2nd Anniversary 10
Meja kami – Happy 2nd Anniversary !!!

Overall, makanan kami sangat sedap ok !!! Alhamdulillah, kali ni kami dapat celebrate anniversary kami dengan gaya yang betul. Hahaha… Saya dan suami bersyukur hubungan kami masih kukuh dan insha Allah, tahun seterusnya punya anniversary, kami sekeluarga dah berjumlah 4 orang semuanya. New baby is coming this May 2018 !!! Hehehe… Kami jadi parents with 2 kids pulak. Sekian cerita saya. Assalamualaikum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s